• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Syltede drueagurker med dild

3. august 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Nu er tiden kommet til, at lægge sommeren på glas – sylte drueagurker
Og dem kan man ikke få for mange af, lækkert til næsten alle
middagsretter eller på et stykke brød med leverpostej
Køkkenet kalder

Ingredienser: ( 7 stk store glas)
3 kg. Drueagurker
1½ – 2 liter vand
150 g salt
Krydderier til syltelagen:
1 brev syltekrydderier eller
3 tsk. gule sennepsfrø
40 stk. sorte peberkorn
1 stk. tørret chili
2 fed hvidløg i skiver
2 stk. skalotteløg i både
15 dl. Lagereddike
15 dl. Vand
1,2 kg. Sukker
1 potte dild eller skærme
8-10 stk. laurbærblade
Start med at skylle agurkerne grundigt
Prik dem med en gaffel

Drys 150g salt over agurkerne

Hæld vand over agurkerne, det skal dække agurkerne
Læg en tallerken oven på agurkerne så de bliver holdt under vandet

Sæt dem på køl til næste dag
Kasser saltlagen og agurkerne skylles i koldt vand
Skold sylteglassene med kogende vand og tilsæt 1 tsk. atamon
Hæld atamon vandet ud af glassene
Fordel syltekrydderierne i glassene fyld glassene med agurker

Kog eddike, vand og sukker med laurbærblade, chili og sort peber

Hæld den kogende lage over agurkerne og luk glasset til med
det samme. Skal nu stå og trække i 3 – 4 uger, mørkt og køligt
Og er nu klar til brug.
Nogle agurker kan godt være ret store
Flæk dem på langs, og skrab kernerne ud

Skær dem i tynde strimler på tværs af agurken ca. 1 cm i bredden

Og sylt dem på samme måde
Rigtigt lækkert på et stykke pålægsmad.
Klar til servering.

Dagens syltning, Syltede Drueagurker med dild
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Syltning

Previous Post: « Rundstykker hjemmebagt
Next Post: Rødgrød med mandler og creme anglaise (vaniljesauce) »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme