• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rundstykker hjemmebagt

31. juli 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Der er intet der smage så godt som hjemmebag, så nu bager vi
rundstykker som kom de fra bageren.
Rundstykkerne kan fryses og varmes op til senere brug, så skal de bare
bages lidt mindre af, og fryses ned lige efter de er kølet af skal de i
fryseposen og i fryseren.

Når de skal varmes igen, skal de lige en tur under den kolde hane,
hvis man ønsker en sprød skorpe. Så skal de have ca. 5 min. i en
forvarmet ovn ved 200gr varmluft, så er der friskbagt rundstykker igen.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (ca. 12 stk.)
3 dl. Vand, håndvarmt
500g hvedemel
25g gær eller 5g tørgær
10g bage enzymer
10g hvedesur
10g salt
Start med at, blande alle ingredienserne og æltes først 5 min
ved lavt hastighed

I en røremaskine, herefter 5 min. ved høj hastighed

Rundstykkerne vejes af til 60 – 70g pr. stk. og formes som boller

Pensles med vand og drysses med blå birkes

Sættes på en bageplade med bagepapir
(gerne en hulplade, uden bagepapir)

Hæver nu med et fugtigt hviskestykke over et lunt sted i ca. 45 min.
Sæt en bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på 250g varmluft
Når ovnen er varm sættes pladen med rundstykkerne i og der hældes
Et glas vand i bradepanden i bunden af ovnen, pas på dampen
Lågen lukkes og skru end til 210gr varmluft, bages i ca. 18 min

Til de er smukke gyldne, lidt mindre bagetid hvis de skal fryses.
Tages ud af ovnen og køler af på en rist.
Det er tid til servering

Dagens bagværk, Hjemmebagte rundstykker med smør
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Gæstemiddag ”Fisk og Fugl med bær”
Next Post: Syltede drueagurker med dild »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme