Nu er tiden kommet til, at lægge sommeren på glas – sylte drueagurker
Og dem kan man ikke få for mange af, lækkert til næsten alle
middagsretter eller på et stykke brød med leverpostej
Køkkenet kalder
Ingredienser: ( 7 stk store glas)
3 kg. Drueagurker
1½ – 2 liter vand
150 g salt
Krydderier til syltelagen:
1 brev syltekrydderier eller
3 tsk. gule sennepsfrø
40 stk. sorte peberkorn
1 stk. tørret chili
2 fed hvidløg i skiver
2 stk. skalotteløg i både
15 dl. Lagereddike
15 dl. Vand
1,2 kg. Sukker
1 potte dild eller skærme
8-10 stk. laurbærblade
Start med at skylle agurkerne grundigt
Prik dem med en gaffel
Drys 150g salt over agurkerne
Hæld vand over agurkerne, det skal dække agurkerne
Læg en tallerken oven på agurkerne så de bliver holdt under vandet
Sæt dem på køl til næste dag
Kasser saltlagen og agurkerne skylles i koldt vand
Skold sylteglassene med kogende vand og tilsæt 1 tsk. atamon
Hæld atamon vandet ud af glassene
Fordel syltekrydderierne i glassene fyld glassene med agurker
Kog eddike, vand og sukker med laurbærblade, chili og sort peber
Hæld den kogende lage over agurkerne og luk glasset til med
det samme. Skal nu stå og trække i 3 – 4 uger, mørkt og køligt
Og er nu klar til brug.
Nogle agurker kan godt være ret store
Flæk dem på langs, og skrab kernerne ud
Skær dem i tynde strimler på tværs af agurken ca. 1 cm i bredden
Og sylt dem på samme måde
Rigtigt lækkert på et stykke pålægsmad.
Klar til servering.
Dagens syltning, Syltede Drueagurker med dild
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar