En nem og enkel ret og som passer sig selv, er langtidsbraiseret
svineskank. Har været et overset udskæring af grisen, men er ved
at vinde indpas igen. Det bliver fantastisk mørt og med en sprød svær,
er lykke gjort.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
2 stk. svineskanker a’ ca. 800 g
1 ds. Øl, gerne mørk
1 – 2 dl. æblemost
3 stk. gulerødder
2 fed hvidløg, hele
1 stk. løg
1 stk. porer
1/4 stk. selleri
1 stk. chilie, tørret
4 – 5 stk. laurbærblade
15 – 20 stk. peberkorn, sorte
2 kviste rosmarin
2 spsk. Smør
2 spsk. Mel
Lidt mælk
Start med at skære gulerødderne ud i mindre stykker,
Skær løget i både med skal
Skræl sellerien og skær den i mindre stykker
Skær porrerne ud i mindre stykker
Alle grøntsagerne lægges i bunden af et ildfast fad eller bradepande
Bland krydderierne sammen med grøntsagerne
Rids skankerne i harlekinmønster og gnid salt på sværen
Placer skankene oven på grøntsagerne
Tilsæt øl og æblemost til grøntsagerne
Dæk fadet/bradepanden med stanniol så det holder tæt
Sæt fadet/bradepanden i ovnen ved 140 gr i 5 timer
Når tiden er gået hældes væden fra og gem til opbagt sovs
Tilsæt evt. en slat fløde og smag til med salt og peber
Lav en grov kartoffelmos som tilbehør, så lad urterne
fra braiseringen gå med i mosen
Gnid sværen med salt og giv skankene en tur under grillen
Vær over dem hele tiden, så de ikke bliver brændte, men sprød svær
Serveres med grov kartoffelmos og mormor salat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Braiseret svineskank med kartoffelmos og grøntsager,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar