Svinemørbrad er en yndet ingrediens i mange retter og tilberedninger,
enten stegt på panden eller i gryde, ovn eller på grillen.
Det er et dejligt nemt, stykke at arbejde med og når man passer på med
ikke at gi’ det for meget varme, er det et sikkert hit, mørt og lækker.
I denne ret træder vildtsmagen frem i kødet og saucen, samtidig med
salaten, føler man sig hensat til de store skove, hvor man kunne risikere
at løbe ind i et vildsvin.
Nu skal vi ikke drømme, men i køkkenet.
Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. svinemørbrad ca. 4 – 500g
3 dl. ribena
1 stk. rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk. ingefær, frisk revet eller skåret fint
3 – 4 stilke persille
1½ tsk. salt
4 stk. peberkorn, sort
1 spsk. maizena
salt og peber
Tilbehør:
Kartofler
salat
Puds mørbraden af, fri for sener og hinder
pres eller skær et fed hvidløg i fine tern
Skræl løget og skær det i både
grov hak frisk ingefær ca. 2 tsk.
tag en gryde hvor mørbraden kan være i hel
tilsæt 3 dl. ribena, 3 dl. vand, hvidløg, rødløg i både.
Tilsæt ingefær, 1½ tsk. salt og 4 stk. peberkorn, plus nogle stilke persille.
kog denne marinade op
læg mørbraden i gryden med marinaden
Koger nu ved svag varme i 20 min. alt efter mørbradens størrelse
tag kødet op og lad det trække i ca. 10 – 15 min.
Sovsen laves af marinaden som mørbraden har kogt i
Du skal bruge ca. 4 dl. af marinaden
si de store ting fra marinaden
Tilsæt herefter ca. ½ spsk. maizena, prøv dig frem til
ønskede konsistens, lad nu saucen koge lidt og smag
til med salt og peber.
Skær mørbraden i fine skiver
Der er klar til anretning.
Denne salat er fremragende til mørbraden
Eksotisk salat:
½ frisk ananas, ikke for stor
1 stk. mango, moden
½ stk. squash
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
lidt saltede cashewnødder eller peanuts
Skræl ananassen og skær tynde skiver som gemmes til pynt
Halver resten af ananassen på langs, fjern stokken og skær
den i skiver, skræl mangofrugten, skær den fri af stenen og
skær kødet i skiver.
Halver squashen, fjern kærnerne med en ske, og skær den i
skiver, bland ananas, squash, mango og fintsnittede forårsløg.
Kokosdressing:
2 dl. kokosmælk
1 stk. chili, grøn uden kerner
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. limesaft
salt
Blend kokosmælk, grøn chili, hvidløg og limesaft godt sammen
smag til med salt og hæld dressingen over salaten
drys salaten med cashewnødder og sæt den i køleskab
den bør være kold inden serveringen.
Denne salat holder sig nemt et par dage i køleskab
så er det tid til servering
Dagens tallerken, Svinemørbrad i ribena med nye kartofler og
eksotisk salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar