Koteletter tilberedt efter den gammeldags metode går vi uden om i dag.
Steger dem i smør emulsion og serverer brasekartofler stegt med kaffe
til, brunet smør og henter sommeren ind på glas (pickles).
Vi vover os ud i noget nyt.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. svinekoteletter a’ 180 g
2 spsk. smør
1- 1½ dl. Vand
8 stk. kartofler, mellem størrelse
1 spsk. smør/olie
½ spsk. sukker
½ – 1 dl. Færdig sort kaffe
Salt og peber
Tilbehør.:
Syltede grøntsager (Pickles)
Start med kartoflerne, rengør dem og kog dem møre ca. 20 min.
Pil kartoflerne og sæt dem på køl
Krydr koteletterne med salt og peber ca. 15 min, før de skal steges
Skær kartoflerne i mundrette stykker
Varm en pande op til god varme
Tilsæt smør/olie
Kom kartoflerne på panden og skrue lidt ned for varmen
Krydr med salt og peber
Lige før kartoflerne er ved at være færdige
Drysses de med lidt sukker
Tilsæt ½ – 1 dl. Kaffe til panden
Sluk for panden, men lad den stå på eftervarmen til
kaffen er kog helt ind
Varm en lille kasserolle op
Tilsæt 25 – 50 g smør
Lad det smelte ved lav varme til det bruner og dufter nøddeagtigt
Varm en pande godt op
Tilsæt 2 spsk. smør
Brun koteletterne i 1 min på hver side
Tilsæt 1 – 1½ dl. Vand
Steg nu koteletterne i 2 min. På hver side
Tag dem af panden, lad dem hvile i 2 min.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Svinekoteletter stegt i smøremulsion, brasekartofler
stegt i kaffe, brunet smør og pickles, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar