• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Surgrød med sirup og sød æblemos

2. marts 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Surgrød er en meget gammel opskrift og bliver normalt lavet på byggryn
og kærnemælk, men her er byggrynene skiftet ud med risengryn og det
bliver den ikke ringere af, en grød som smager godt og kan spises hele året.
køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers)

180 g grødris
2 dl vand
8dl kærnemælk
¼ – ½ tsk salt

Tilbehør:
Lys sirup
æblemos

Tag en tykbundet gryde og sæt over middel varme, hæld vandet i gryden

Når vandet koger tilsættes risene og koger i 2 min
Kærnemælken tilsættes og bringes i kog under omrøring.

Når risengrøden koger er det tid til at lægge den i seng
Tag gryden og bær den ind i sengen.

Pak dynen godt ned omkring gryden, nu skal den stå i 1 – 1½ time,
hvor man så kan lave noget helt andet,

men tag højde for tiden.
Det er nu tid til at hente gryden.

Rør et par gange rundt i gryden og tilsæt salt, surgrøden er klar til servering.

Dagens tallerken, Surgrød med sirup og sød æblemos,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

PS. Spis surgrøden med kanelsukker, så fremtræder grødens smag meget tydeligere,
æblemosen overtager meget af grødens smag.

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Grød

Previous Post: « Blomkål/kartoffelsuppe med ristede mandler og kuvertbrød
Next Post: Chorizosuppe med ost og grøntsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme