Surgrød er en meget gammel opskrift og bliver normalt lavet på byggryn
og kærnemælk, men her er byggrynene skiftet ud med risengryn og det
bliver den ikke ringere af, en grød som smager godt og kan spises hele året.
køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers)
180 g grødris
2 dl vand
8dl kærnemælk
¼ – ½ tsk salt
Tilbehør:
Lys sirup
æblemos
Tag en tykbundet gryde og sæt over middel varme, hæld vandet i gryden
Når vandet koger tilsættes risene og koger i 2 min
Kærnemælken tilsættes og bringes i kog under omrøring.
Når risengrøden koger er det tid til at lægge den i seng
Tag gryden og bær den ind i sengen.
Pak dynen godt ned omkring gryden, nu skal den stå i 1 – 1½ time,
hvor man så kan lave noget helt andet,
men tag højde for tiden.
Det er nu tid til at hente gryden.
Rør et par gange rundt i gryden og tilsæt salt, surgrøden er klar til servering.
Dagens tallerken, Surgrød med sirup og sød æblemos,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
PS. Spis surgrøden med kanelsukker, så fremtræder grødens smag meget tydeligere,
æblemosen overtager meget af grødens smag.
Skriv et svar