Vi har været på fisketur, dog kun hos fiskehandleren og fundet nogle
lyssej fileter. Nu er det ikke lige, det optimale tidspunkt at købe torsk på.
Sommertorsk er mere vandet i kødet, en gammel overlevering siger,
at der skal være R i måneden hvor man køber torsk.
Vi vover pelsen og husker at salte torsken 20 – 30 min inden den skal
bruges. For at trække så meget vand ud af fisken som mulig og få et
stykke fast kød, samtidigt med at vi steger den, gør også at den mister
en del vand.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
450 g torskefilet
1 stk. æg
1 – 2 spsk. hvedemel
4 spsk. rasp gerne panko
1 stk. hjertesalat
½ dl. olie
1 brev Fransk dressingmix, knorr
1 bdt. Persille, finthakket
1 bdt. Purløg, finthakket
400 g kartofler
125 g smør
2 stk. æggeblommer
1 spsk. citronsaft
1 spsk. fiskefond
Salt og hvid peber
Start med at salte fisken i mindst 20 min
Sæt kartoflerne over varmen og kog dem møre ca. 15 – 20 min
Skyld fisken under koldt vand
Skær fisken i stykker på ca. 8 – 10 cm
Pisk æg ud i en skål og kom mel og rasp på hver sin tallerken
Vend fisken først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp
Steg de panerede fisk i olie på en varm pande
Steg dem gyldne ca. 2 – 3 min på hver side, alt efter tykkelse
Når fisken er steg tages den forsigtigt af panden og
lægges på et serveringsfad
Holdes varm i ovnen på ca. 60 gr
Flæk hjertesalaten på langs
Steg det et kort øjeblik med skærefladen nedad på panden,
på samme pande som fisken
Rør fransk dressing mix med lidt vand og olie
Hæld dressingen over den varme salat .
Klar smørret som smeltes ved lav varme
Æggeblommerne piskes sammen med fiskefond på meget,
meget lav varme
Pisk til massen bliver lys og skummende
Tilsæt lidt ad gangen, af det klarede smør til æggemassen,
mens der piskes
Fortsæt med lidt klaret smør og pisk hele tiden
Pas på det ikke bliver for varmt, så det skiller
Når al smørret er brugt, skulle du gerne have en cremet konsistens
Er den blevet for tyk, så tilsæt en skefuld vand
Tilsæt finthakkede purløg og persille
Kan holdes varm over vandbad
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Stegt torsk med purløg/persille hollandaise sauce og
hjertesalat, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar