Den her ret er ældgammel og stammer fra før ruder konges tid, men har
formåede at holde sig på de danske spiseborde til hvor tid.
Og godt smager det, jeg fortrækker at stege fisken med benene, det
giver mere smag.
Beregn en hel rødspætte pr. person, og prøv at serverer den med
rysteribs til som skawboerne vil have gjort, det er helt forrygende.
Vi skal i køkkenet.
Ingredienser:(2 pers)
2 stk. rødspætter, flåede
4 spsk. Rugmel
Lidt salt og peber
2½ dl. Mælk
1 – 1½ dl. Fløde
2 spsk. Smør
2 – 3 spsk. Mel
300 g nye kartofler
1 kvist løvstikke
1 stk. citron
1 bundt kruspersille
60 g smør/olie til stegning
Skyl og rens fisken i hovedenden og fjern evt. blod inde ved benet
Klip finner og hale af
Krydr hver side med salt og peber
Vend fisken i rugmel
Steg fiskene på en stor pande i neutralolie/smør
Steg først den mørke side af fisken
Når fisken er ved at tage farve, tilsættes tern af koldt smør
Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par min.
Vend fisken, vær sikker på at den er flot og gylden, der vendes kun en gang
Steg videre mens du hele tiden drypsteger på toppen
Ved at tage smør fra panden med en spiseske, hælde det hen over ryggen
på fisken, fortsæt drypstegningen i 3 – 4 min. drys lidt god flagesalt evt.
Maldon på ryggen af fisken lige inden den serveres.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 15 min
Tilsæt løvstikken til kartoffelvandet
Smelt 2 spsk. Smør i en lille gryde, gerne tykbundet
Tilsæt hvedemel og bag det igennem i et minuts tid ved jævn varme,
imens det bruser let uden at det tager farve
Tilsæt mælk, først det halve – lad det koge igennem mens
Du pisker godt, til alle klumper er pisket ud
Kog det i et minuts tid mens du hele tiden pisker
Tilsæt det sidste mælk, og pisk godt igennem
Tilsæt fløden og lad det koge et par minutter
Smag til med salt og hvid peber
Hak persillen fint og tilsæt den til sovsen lige før der serveres
Drys lidt persille over kartoflerne.
Skær citronen i både og server til.
Så er det tid til servering
Dagens tallerken. Stegt rødspætte med nye kartofler og persillesovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar