Hollandaisesauce er en ægte Fransk sovs, som laves ved at emulgere smør, masser af
Smør, citronsaft og æggeblommer. Denne ”uægte” hollandaisesauce lavet på blomkål,
Adskiller sig ved, at man ikke kommer masser af smør i saucen, synsmæssigt er det
meget svært at se forskel på den ægte og den uægte som smager helt vidunderligt
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 -3 pers.)
700g torskefilét
1 stk. æg
3 spsk. Mel
4 spsk. Rasp
50g flydende fedtstof
4 – 6 stk. små kartofler, kogte
8 – 10 stk. små broccoli buketter, dampet
Lidt persille, hakket
Skær torsken i passende stykker og krydr med salt og peber
Paner stykkerne i mel, æg og rasp
Steg torsken gylden i fedtstoffet på den ene side 3 – 4 min.
Vend fisken og sluk for varmen til panden og brug eftervarmen på den anden side
Vend de kogte kartofler i smørret fra fisken på panden
Drys kartoflerne med hakket persille.
Blomkålshollandaise sauce:
500g blomkål
40g smør
1 stk. løg, lille
1 spsk. Flydende fedtstof
4 – 5 dl. Minimælk
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. Citronsaft
Start med at pille løget og skær det i mindre stykker
Svits det i flydende fedtstof ved lav varme i en gryde
Skyl blomkålen og skær den i mindre buketter og stokken i tern
Kom en lille smule vand i gryden til løgene og kog op
Tilsæt blomkåls stykkerne til gryden, hæld mælk på og kog op
Kog nu blomkålen mør i mælken ca. 20 min., og de skal være helt møre
Hæld vand og mælk fra blomkålen, gem evt. Lidt af mælken
Blend nu den kogte blomkålen og løg i en blender eller med stavblenderen
Det skal være fuldstændigt glat og fint, tykkelsen justeres med lidt af den kogte mælk
Tilsæt smør, gurkemeje, dijonsennep og citronsaft, og blend igen
Smag til med salt og peber evt. mere citronsaft.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Stegt torsk med blomkålshollandaise sauce og broccoli
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar