• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt Kalvelever med salat og stegte kartofler

29. december 2020 by John Frøslev 1 kommentar

En sund tallerken med en lækker kalvelever, men pas på med at stege den
tør, så bliver den hård og tør at spise, den må hellere være lidt for rød i
midten, så er den perfect

Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
500g kalvelever i skiver
2 tsk. flydende fedtstof
Salt og peber
Et par kviste rosmarin
1 spsk. Balsamico mørk
400 g kartofler, kogte og pillede
2 tsk. flydende fedtstof
1 lille bundt persille
Salat gerne blandet
1 stk. appelsin
2-3 tsk. æbleeddike
6 stk. valnødder

Start med at skære levere i mindre stykker eller i stimler

Dup dem tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber
Varm fedtstoffet på en pande til god varme

Brun leveren på begge sider i 2-3 min.
Tilsæt balsamico og lad det bruse op
Tilsæt rosmarin og steg færdig
2 – 3 min. ved middel varme

Vend leverstykkerne jævnligt
Skær kartoflerne i mindre stykker
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme

Steg kartoflerne gyldne, vend jævnligt
Krydr med salt og peber og evt. hakket krydderurter
Skyl salaten og del den i mundrette stykker
Skræl appelsinen og skær fileter af appelsinkødet
Hak valnødder groft

Dryp eddike over salaten og pynt med hakkede valnødder
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Stegt kalvelever med salat og stegte kartofler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Gæstemiddag ”Nu er det snart Jul”
Next Post: Gæstemiddag ”Nytår 2020” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme