En let saltning gør ribbenstegen ekstra saftig og smagfuld,
og det er ikke svært.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 kg ribbensteg (med ridset svær)
2 spsk. Salt
1 spsk. Sukker
1 tsk. Peberkorn, let knuste
Pynt:
Frisk timian
Tilbehør:
4 stk løg, skåret i både
3 stk. æbler, skåret i ringe
Stegte æbler, løg og rugbrød eller kartofler
Start med at blande salt, sukker og peber,
og gnid stegen godt ind i blandingen
Læg den i en plastpose i 48 timer, vend den af og til
Skyl kødet, læg det i en bradepande
Gnid lidt salt på sværen og stik små timiankviste ned imellem sværen
Stil stegen højt i ovnen ved 200gr i ca. 1 time og 15 minutter,
Efterbrun om nødvendigt ved 250 gr.
Men hold øje med farven på stegen
Skær løg i både og æbler i ringe, hvor kernehuset er stukket ud
Steg løgbåde og æble ringe på en pande i lidt fedt fra stegen,
Tilsæt 1 spsk. Kinesisk soya til løgene
Steg æblerne på samme pande, til de har taget farve
Server det til stegen med et drys grønt, rugbrød eller knækbrød
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Sprængt Ribbensteg med stegte løg,
æbler og rugbrød. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar