• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Speltrisotto med grillede grønsager, rejer og kuvertbrød

16. december 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Rejer er en rigtig superfood. De indeholder ingen fedt eller kulhydrater,
kun masser af protein og næringsstoffer som Omega3-fedtsyrer,
B12-vitaminer og D-vitaminer, og så smager de bare brandgodt.

De mest almindelige typer rejer er koldtvandsrejer, fjordrejer og tigerrejer
(varmtvandsrejer). Koldtvandsrejer, bedre kendt som nordsørejer eller
grøndlandsrejer, har sæson fra februar til maj samt september til november.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
400g rejer
1 stk. løg
20g smør
150g perlespelt/perlebyg
½ liter hønsebouillon
50g parmesan
1 dl. fløde
½ dl. olivenolie
1 stk. squash
1 stk. fennikel
2 stk. rødløg
salt og peber

Start med at snitte løget helt fint og sauter det i smør

tilsæt speltkernerne og sauter kort.

Hæld hønsebouillon på og kog kernerne al dente

riv parmesan og pisk fløden til let flødeskum

Skær squash, fennikel og rødløg ud i grove stykker og

vend dem olie, salt og peber. Grill dem møre på grill
eller grillpande

Når speltkernerne er møre tilsættes parmesan og flødeskum
og retten anrettes straks i varme tallerkner med de grillede

grøntsager. Drys med masser af rejer og pynt med lidt persille.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Speltrisotto med grillet grønsager, rejer og kuvertbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Rugbrød med Valle og solsikkekerner i Airfryer
Next Post: Træstammer »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme