Rejer er en rigtig superfood. De indeholder ingen fedt eller kulhydrater,
kun masser af protein og næringsstoffer som Omega3-fedtsyrer,
B12-vitaminer og D-vitaminer, og så smager de bare brandgodt.
De mest almindelige typer rejer er koldtvandsrejer, fjordrejer og tigerrejer
(varmtvandsrejer). Koldtvandsrejer, bedre kendt som nordsørejer eller
grøndlandsrejer, har sæson fra februar til maj samt september til november.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
400g rejer
1 stk. løg
20g smør
150g perlespelt/perlebyg
½ liter hønsebouillon
50g parmesan
1 dl. fløde
½ dl. olivenolie
1 stk. squash
1 stk. fennikel
2 stk. rødløg
salt og peber
Start med at snitte løget helt fint og sauter det i smør
tilsæt speltkernerne og sauter kort.
Hæld hønsebouillon på og kog kernerne al dente
riv parmesan og pisk fløden til let flødeskum
Skær squash, fennikel og rødløg ud i grove stykker og
vend dem olie, salt og peber. Grill dem møre på grill
eller grillpande
Når speltkernerne er møre tilsættes parmesan og flødeskum
og retten anrettes straks i varme tallerkner med de grillede
grøntsager. Drys med masser af rejer og pynt med lidt persille.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Speltrisotto med grillet grønsager, rejer og kuvertbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar