Frikadeller er på listen over populære retter i rigtig mange hjem, og de kan varieres
på mange forskellige måder. Her er en spændende opskrift fra det spanske.
køkkenet kalder
Ingredienser:( 4 pers.)
500g hakket kalv/flæsk
100g hakket chorizo pølse, stærk
75g revet parmesan
1 tsk. oregano eller merian, tørret
1 stk. æg
1 tsk. salt
friskkværnet peber efter behov
ca. 3 dl. vand
3 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
Ærtepuré:
200g grønne ærter, optøede
¼ stk citron, saften
¾ dl. Youghurt naturel
¼ tsk. salt
friskkværnet peber
Salat:
½ stk. broccoli
1 stk. aubergine
1 spsk. Olivenolie
100g fetaost I blok
Dressing:
1 spsk. olivenolie
¼ spsk. citronsaft
½ tsk. honning
1 knsp. Salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
600g kartofler, små
½ spsk. olie/smør
Start med at koge kartoflerne og pil dem, afkøl dem
Frikadeller:
Rør alle ingredienser og chorizo pølse godt sammen,
og stil på køl ca. ½ time
form farsen med en ske, og læg på en varm pande med olie og smør
steg ca. 5 min. på hver side, til gennemstegt.
Tilbehør:
bras kartoflerne i lidt fedtstof på panden.
Ærtepuré:
kør alle ingredienser til en grov mos med en stavblender.
Salat:
Blancher små broccolibuketter kort og skyl med koldt vand
i en sigte. skær auberginer i skiver og steg dem gyldne i olien.
Dryp af på køkkenrulle.
Dressing:
Rør ingredienserne sammen.
Servering:
læg aubergineskiver og broccoli på et fad. Drys med smuldret
fetaost, og hæld dressingen over. Server sammen med frikadeller
kartofler og ærtepuré
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Spanske frikadeller med kold ærtepuré og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar