• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Råsyltede rabarber

15. februar 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Rabarber er en slægt af kraftige stauder af skedeknæfamilien med ca. 40 arter,
som er udbredt i Kina, Tibet og Centralasien. Har kort jordstængel og stor,
blade med en tyk, sprød bladstilk samt små, grønligt-hvide til røde blomster
der sidder i en rigt grenet top på en høj stængel, bruges både i det salte
og søde køkken
køkkenet kalder

Ingredienser: ( 4 små glas)
10 stilke rabarber
4½ dl. vand
1½ dl. Æblecidereddike
150g rørsukker
3 spsk. kokossukker
3 spsk. hvidt sukker
1 stang vanilje
6 stk. stjerneanis

Start med at gøre rabarberne grundigt rene og skær dem i stykker

på ca. 1,5 cm. lange

kog vand, æblecidereddike og sukker op i en gryde,

tilsæt vaniljekorn og den tomme stang, tilsæt stjerneanis
kog til sukkeret er smeltet, tilsæt rabarberne og kog i 5 min.
kom rabarberstykkerne i atamonskyllede glas og hæld lagen

over rabarberne, sæt låg på og lad det trække i minimum 3 dage
før det tage i brug, og helst i køleskab, der kan tilsættes en halv
teskefuld atamon til sukkerlagen, for at forlænge holdbarheden.
klar til servering.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Syltning

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 7
Next Post: Tirsdagskylling med appelsin og coleslaw af rodfrugter »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme