Flanksteak er et slag af kødstykket mellem ribben og lænd på et slagtedyr.
Et lækkert stykke kød som ikke kræver den store tilberednings tid og
her er en soyamarineret udgave.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. okse-flanksteak ca. 350 – 400g
Marinade:
1 tsk. ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. Soya
2 spsk. Sesamolie
2 tsk. honning, flydende
Stegte ris:
1 stk. løg
1 fed hvidløg
1 stk. chili, grøn
1 spsk. Olie
100g bønner, grønne, frost
3 stk. gulerødder
100g spidskål
350g brune ris, kogte ca. 125g (koges dagen før, eller skal nå at blive kolde)
2 spsk. Soya
2 stk. forårsløg
Salt og peber
Start med at røre revet ingefær, knust hvidløg, soya, sesamolie og
honning sammen
Vend kødet i marinaden og læg det i en plastpose, lad det trække ved
stuetemperatur ca.½ time eller i køleskabet til næste dag
Snit løg, hvidløg og chili fint.
Skær spidskål og gulerødder ud i mundrette stykker
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle
Steg det på en varm pande evt. grillpande 1-1½ min. på hver side
Læg kødet i et ildfast fad/bradepande, sammen med 1 dl. Vand
og sæt det i en forvarmet oven, 170gr i 20 min.
Vend en gang undervejs
Pak det ind i stanniol og lad det række i 15 – 20 min.
Kom lidt olie på den samme pande, som kødet, sauter i et par
minutter løg, finthakket hvidløg, finthakket ingefær og fintsnittet chili
Tilsæt de snittede eller hakkede grønsager og steg ved høj varme 4- 5 min
Tilsæt kogte ris og steg under omrøring 3- 5 min.
Smag til med soya, salt og peber og drys med forårsløg
Skær kødet i tynde skiver på skrå
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Soyamarineret Flanksteak med stegte løse ris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar