Vi Danskere er helt pjattede med spareribs på grill, og det ser man jo nok hos de fleste
hen over sommeren.
Her er en Tai- inspireret opskrift på spareribs, som kan laves hele året rundt.
både på grill og i køkkenet i ovnen eller i arifryeren nemt, lækkert og hurtigt
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
4 stk. spareribs, gris
1 dl. Kinesisk soya
1 dl. Vand
90g Sukker/Sukrin
1 spsk. Ingefær, frisk og finthakket
½ stk. Porre
Tilbehør:
kogt ris og kålsalat
Start med at blande soya, vand og sukker/sukrin i en stor gryde
læg spareribs i gryden
skræl ingefæren og hak den fint, og bland det i gryden
Snit porren på langs og skær den i 1-2cm. lange stykker og bland dem i gryden
Sæt gryden over varmen og kog op. Læg låg på og skru ned for varmen så det simrer
kog cirka 15 min. under låg og derefter 10 min. uden låg, rør i gryden en gang imellem
Tag spareribsene op af gryden og læg dem i et ildfast fad som kan gå i Princessen airfryer
sæt fadet i Princessen midterste rille på 180gr. varmluft i 10 min. vend dem og giv dem
10 min. mere, tages derefter ud og er klar til servering.
kog risene efter anvisning på pakken
Sauce:
Marinaden som spareribsene har kogt i koges lidt ind
smages til med salt og peber
Blend marinaden med stavblenderen
jævn evt. saucen med lidt maizena, saucen skal være ret tynd
Hvidkålsalat:
¼ stk. hvidkålshoved
lidt fint strimlet chili
nogle dråber hvidvinseddike
lidt salt.
Start med at skære hvidkålen i fine strimler
tilsæt lidt salt over kålen og knug saltet ind i kålen, så den smider lidt vand
skyld saltet af og slyng det tørt
tilsæt fint strimlet chili og hvidvinseddike
skyld saltet af og slyng det tørt
tilsæt fint strimlet chili og hvidvinseddike
Dagens tallerken, Soyakogte spareribs med hvidkålsalat og ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar