En let sommer steg, både som tilberedning og kaloriemæssig indtag,
Nydes gerne med et enkelt glas rød/hvidvin til.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1,2 kg svinekam (ridset)
2 spsk. Fennikelfrø
2 tsk. groft salt
300g nye kartofler
4 stk. gulerødder
½ stk. broccolihoved
1 stk. citron
1 bundt kruspersille
100g sorte oliven
1 spsk. Olivenolie
1 fed hvidløg
Salt og peber
Start med at gå sværen efter, sørg for at den er ridset helt ned til kødet
Salt og fennikelfrø knuses let i en morter
Gnid sværen med fennikelfrø og salt
Læg stegen i en bradepande, gerne foret med bagepapir
Steg svinekammen i en forvarmet ovn på 220gr i ca. 20 min.
Steg derefter stegen færdig ved 200gr i 1 time
Skrub kartoflerne rene, halver dem, hak lidt persille og citronskal groft
Vend kartoflerne sammen med persille, citronskal og olivenolie
Skræl gulerødderne og skær dem ud i grove stykker,
bland dem sammen med kartoflerne, broccolien deles i små buketter
Broccoli buketterne lægges sammen med kartofler i ovnen, de sidste 15 min
Kartoflerne, gulerødder krydres med salt og peber, og læg demved siden af
stegen i bradepanden. Og lad dem stege med de sidste 45 min.
Lav en tapenade af resten af persillen og oliven blend det fint sammen
med 1 spsk. Olie og 1 fed hvidløg
Smag til med salt og peber
Skær stegen i skiver og anret den med kartofler og
stegesky fra bradepanden
Server med oliventapenade og en grov salat
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Sommer-flæskesteg med rodfrugter og
persille/oliven tapenade, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar