En nyfortolkning af Sønderjysk Øllebrød på en lidt anden måde, men med
velsmag, selv for dem som siger af de ikke kan li’ øllebrød, så ændre de
mening når de smage denne, den skal smages!
Køkkenet kalder
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
190g Sønderjysk mørkt rugbrød
½ fl. Bitter øl
½ fl. Hvidtøl
30g sukker
50g rørsukker
1 spsk. smør
¼ ds. Kondenseret mælk
40g mørk chokolade
½ stk. appelsin
½ stk. vaniljestang
Start med at skære skorperne af brødet og del det i mindres stykker
tag en tykbundet gryde, kom rørsukkeret i og smelt det til karamel
når karamellen er lysebrun tilsættes 1 spsk. smør som røres ud i
karamellen, tilsæt de to forskellige slags øl, rør det sammen med
karamelmassen og tilsæt brødterningerne, hæld vand på til brødet
er dækket, trækkes fra varmen
Lad det nu stå og trække i mindst en timer, gerne længere
del den halve appelsin i 2 – 3 stykker og kom dem ned til brødet, med
skræl på, tilsæt udskrabet fra vaniljestangen tilsæt det hele til gryden
med brødet.
Sæt varme på gryden og kog op, skrue ned og lad det simre i ca. 45-
60min. til brød og appelsin er helt mørt. Tag vaniljestangen op.
Hæld det i en blender/stavblender og kør nogle minutter til det er helt
glat, for en sikkerheds skyld, passerer vi det gennem en trådsi, så
alle klumper er væk.
Kom øllebrøden tilbage i gryden og varm op, tilsæt chokolade og
kondenseret mælk, smag til om der skulle mangle lidt syre, tilsæt
lidt appelsinsaft/citronsaft om nødvendig.
klar til servering
Dagens tallerken, Sønderjysk øllebrød med flødeskum
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar