• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Skrædderduels med røget flæsk og kartofler

11. august 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Skrædderduelse. En herlig gammel, Sønderjysk bonderet. Du(v)else er en
gammel sønderjysk dialekt og betyder dyppelse. 
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
250g røget bacon i tern
100g løg
1,25 dl. mælk
1,25 dl. creme fraiche
12g hvedemel
Tilbehør:
500g kartofler
100g syltede Rødbeder

Start med at skrælle og koge kartoflerne

bacon skæres i mindre tern og steges på panden

når de har taget lidt farve og afgivet lidt fedt, tilsættes

løg skåret i tern ved og steges sammen med flæsket

hæld evt. overskydende fedt fra.

Når løgene er stegt bløde og gyldne, spædes med

cremefraiche og mælk. Det skal nu koges ind til en
passende konsistens og kan evt. jævnes med lidt
hvedemel rørt op i lidt mælk.

Skrædderduelsen spises med kartoflerne og syltede
rødbeder. Det er tid til servering

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er DSC_0987k-56-15-987.jpg

Dagens tallerken, Skrædderduelse med røget flæsk og kartofler evt. syltede rødbeder
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Frokost

Previous Post: « Sønderjysk Øllebrød med flødeskum
Next Post: Udbenet kyllingelår marineret med krydderier og i mælk, tilbehør Rispilaf. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme