Sømandsbøf er en skøn gammel gryderet, hvor rester af
søndagsstegen kan bruges.
En afløsning og variation for de mere traditionelle retter,
vi ofte gentager igen og igen, når vi ikke kan finde på andet.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
3 – 400g stegt kød
Salt og peber
2 stk. løg
15g smør
400g kartofler
1½ dl. Bouillon af terning
1½ dl. Alm. Øl
2 spsk. Persille, hakket
Start med at skære kødet i tynde skiver,
og drys dem med salt og peber
Pil løgene og skær dem i tynde skiver
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
(meget gerne på mandolinjernet)
Læg kød, løg og kartofler lagvis i en gryde
Det øverste lag skal være kartofler
Drys salt og peber mellem hvert lag
Hæld bouillon og øl over retten, der simrer under låg i ½ time,
til kartoflerne er møre
Drys med hakket persille og server gerne en grøn salat til
Spises dampende varm, med et stykke groft rugbrød til
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Sømandsbøf med hjemmebagt rugbrød og
salat med Tahani dressing
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar