For mange, mange, mange år siden stod jeg og lavede
grydestegt kylling på snedkerværkstedet.
I dag er det blevet lidt mere avanceret, men stegt kylling bliver det.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
4 stk. kyllingeoverlår ca. 800 g
30 g mel eller majsmel
2 tsk. Smør
1 spsk. olie
Salt og peber
1 fed hvidløg
1 stk. løg, gul
1 stk. rødløg
2 spsk. olivenolie
1 stk. rosmarinkvist
1 stk. citron, økologisk (revet skal af en ½, + saft)
2 dl. Hønsebouillon
½ dl. Æblemost eller hvidvin
2 stk. tomater
6 – 8 stk. sorte oliven
Lidt timian
Start med kyllingeoverlåret
Dup dem tørre med lidt køkkenrulle
Vend dem i melet
Smelt smørret på en pande eller gryde sammen med 1 spsk. olie
Brun kyllingen godt hele vejen rundt
Krydr med salt og peber
Når kyllingen er brunet god af, lægges den til side
Skær hvidløg og løg i tern, og rødløg i både
Kom løgene i gryden med olie og rosmarinkvisten
Sauter dem i ca. 2 min.
Tilsæt citronsaft, revet citronskal og kyllingelårene
Tilsæt bouillon og æblemost/hvidvin
Kog retten op, og lad den simre med låg på i ca. 20 – 30 min.
Skær tomaterne i kvarte og kom dem i gryden sammen med oliven
Drys med timian og smag til med salt og peber
Server med brød til, som kan dyppes i saucen
Eller ris og pasta.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken,
Snedkerens gryde med brune ris, velbekomme
Snedkerens gryde med brune ris, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar