For mange, mange, mange år siden stod jeg og lavede grydestegt
kylling på snedkerværkstedet. I dag er det blevet lidt mere avanceret,
men stegt kylling bliver det.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
4 stk. kyllingeoverlår ca. 800 g
30 g mel eller majsmel
2 tsk. Smør
1 spsk. olie
Salt og peber
1 fed hvidløg
1 stk. løg, gul
1 stk. rødløg
2 spsk. olivenolie
1 stk. rosmarinkvist
1 stk. citron, økologisk (revet skal af en ½, + saft)
2 dl. Hønsebouillon
½ dl. Æblemost eller hvidvin
2 stk. tomater
6 – 8 stk. sorte oliven
Lidt timian
Start med kyllingeoverlåret
Dup dem tørre med lidt køkkenrulle
Vend dem i melet
Smelt smørret på en pande eller gryde sammen med 1 spsk. olie
Brun kyllingen godt hele vejen rundt
Krydr med salt og peber
Når kyllingen er brunet god af, lægges den til side
Skær hvidløg og løg i tern, og rødløg i både
Kom løgene i gryden med olie og rosmarinkvisten
Sauter dem i ca. 2 min.
Tilsæt citronsaft, revet citronskal og kyllingelårene
Tilsæt bouillon og æblemost/hvidvin
Kog retten op, og lad den simre med låg på i ca. 20 – 30 min.
Skær tomaterne i kvarte og kom dem i gryden sammen med oliven
Drys med timian og smag til med salt og peber
Server med brød til, som kan dyppes i saucen
Eller ris og pasta.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Snedkerens kyllingegryde med brune ris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar