• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Snedkerens kyllingegryde

22. oktober 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

For mange, mange, mange år siden stod jeg og lavede grydestegt
kylling på snedkerværkstedet. I dag er det blevet lidt mere avanceret,
men stegt kylling bliver det.  
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
4 stk. kyllingeoverlår ca. 800 g
30 g mel eller majsmel
2 tsk. Smør
1 spsk. olie
Salt og peber
1 fed hvidløg
1 stk. løg, gul
1 stk. rødløg
2 spsk. olivenolie
1 stk. rosmarinkvist
1 stk. citron, økologisk (revet skal af en ½, + saft)
2 dl. Hønsebouillon
½ dl. Æblemost eller hvidvin
2 stk. tomater
6 – 8 stk. sorte oliven
Lidt timian
Start med kyllingeoverlåret  

Dup dem tørre med lidt køkkenrulle

Vend dem i melet  
Smelt smørret på en pande eller gryde sammen med 1 spsk. olie

Brun kyllingen godt hele vejen rundt  
Krydr med salt og peber  
Når kyllingen er brunet god af, lægges den til side  

Skær hvidløg og løg i tern, og rødløg i både

Kom løgene i gryden med olie og rosmarinkvisten  
Sauter dem i ca. 2 min.  
Tilsæt citronsaft, revet citronskal og kyllingelårene

Tilsæt bouillon og æblemost/hvidvin  
Kog retten op, og lad den simre med låg på i ca. 20 – 30 min.  
Skær tomaterne i kvarte og kom dem i gryden sammen med oliven

Drys med timian og smag til med salt og peber  
Server med brød til, som kan dyppes i saucen  
Eller ris og pasta.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Snedkerens kyllingegryde med brune ris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Snedkerens kyllingegryde

Previous Post: « Løwtenspandekager
Next Post: Forloren Elg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme