• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Løwtenspandekager

21. oktober 2015 by John Frøslev 1 kommentar

En dejlig egnsret fra det sydfynske øhav, er denne som stammer
fra Ærø, løwtenspandekager, serveres med 3 forskellige
slags syltetøj/frugtkompot.
 
Traditionerne omkring pandekagerne er mange, opskrifterne
varierer og tilbehøret er svært at blive enige om, i gamle dage
brugte man at putte flæske eller æblestykker i dejen.  

Ærø pandekager er en Ærøsk specialitet efter en gammel
originalopskrift, også kendt som hævepandekager. De ligner
klatkager, men er meget sprøde, lækre og luftige – en særdeles
delikat egnsret.  

Så langt som jeg kan huske tilbage i tiden, når vi fik oksekødssuppe  
og så på anden dagen fik vi pandekager, og det får vi stadig,
i dag bliver det så løwtenspandekager.  

Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers. 7 – 8 stk. pandekager af denne portion)  
125 g mel
2 stk. æg, delt i blomme og hvide
1½ dl. Mælk
25 g gær
1 tsk. Sukker
¼ tsk. Salt
1 knsp. Kardemomme
Svinefedt til stegning  

Start med at lune mælken ca. 37 gr  
Rør gæren ud i den håndvarme mælk

Tilsæt alle ingredienser på nær æggehviderne  
Pisk æggehviderne stive

Rør dejen sammen  
Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen  
Dejen stilles nu til hævning med et viskestykke over på
et lunt sted ca. 1 time

Dejen har nu hævet i en timer

Panden varmes op til god varme  
Tilsæt svinefedt eller smør   

Kom dej på panden ligesom klatkager  
Steges gyldne på begge sider

Holdes lune i ovnen på ca. 50 – 60 gr.

Serveres med syltetøj eller frugtkompot til.  
Det er nu tid til servering  

Dagens tallerken, Løwtenspandekager med æble/havtorn
og brombærmarmelade, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John 
PS. En dejlig måde, at afslutte et måltid på, og løwtenspandekager
smager vanvittigt godt, sprøde og lækker, man kan godt spise
sig mæt i disse Ærø specialiteter.  

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Løwtenspandekager

Previous Post: « Espagnole sauce
Next Post: Snedkerens kyllingegryde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme