Sneæg med Creme Anglaise og friske bær

Sneæg med vaniljesauce er en ideel dessert, sød, mild, og luftig. En rigtig
gammeldags klassiker fra dengang man lavede mad over bålet og som
med jævne mellemrum dukker op på menûer rundt om i verden.
køkkenet kalder

Ingredienser: (8 pers.)
4 stk. æggehvider, evt. past.
½ knsp. Salt
100g sukker
Creme anglaise:
1½ dl. sødmælk
1½ dl. fløde
½ stang vanilje
5 stk. æggeblommer
50g sukker
Tilbehør:
Forskellige friske bær
Start med at koge mælk, fløde og vaniljekorn op under omrøring

Pisk æggeblommer og sukker til en ensartet masse og hæld

derefter den varme mælk/fløde i en tynd stråle i æggemassen,

samtidigt med at du pisker
Når det hele er blandet sammen, hældes det tilbage i gryden
og opvarmes til det tykner, ca. 84gr. ved lav/middel varme

under konstant omrøring med en dejskraber til den ønskede
tykkelse
Køl herefter creme anglaisen ned og den er klar til servering
Sneæg:
Pisk æggehviderne med salt og lidt af sukkeret ved lav hastighed

nogle minutter. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen og pisk
på høj hastighed til en blank og fast marengsmasse.

Fyld vand ca. 3 cm. op i en lav gryde eller sauterpande, varm
vandet op til lige under kogepunktet. Lav med en ske 4 – 5 boller

ad gangen, og lad dem koge i vandet ca. 3min. på hver side

Tag dem op med en hulske, og læg dem på et viskestykke

klar til servering med friske bær og creme anglaise

Dagens dessert, Sneæg med Creme anglaise og friske bær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar