Sneæg med Creme Anglaise og friske bær
Sneæg med vaniljesauce er en ideel dessert, sød, mild, og luftig. En rigtig
gammeldags klassiker fra dengang man lavede mad over bålet og som
med jævne mellemrum dukker op på menûer rundt om i verden.
køkkenet kalder
Ingredienser: (8 pers.)
4 stk. æggehvider, evt. past.
½ knsp. Salt
100g sukker
Creme anglaise:
1½ dl. sødmælk
1½ dl. fløde
½ stang vanilje
5 stk. æggeblommer
50g sukker
Tilbehør:
Forskellige friske bær
Start med at koge mælk, fløde og vaniljekorn op under omrøring
Pisk æggeblommer og sukker til en ensartet masse og hæld
derefter den varme mælk/fløde i en tynd stråle i æggemassen,
samtidigt med at du pisker
Når det hele er blandet sammen, hældes det tilbage i gryden
og opvarmes til det tykner, ca. 84gr. ved lav/middel varme
under konstant omrøring med en dejskraber til den ønskede
tykkelse
Køl herefter creme anglaisen ned og den er klar til servering
Sneæg:
Pisk æggehviderne med salt og lidt af sukkeret ved lav hastighed
nogle minutter. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen og pisk
på høj hastighed til en blank og fast marengsmasse.
Fyld vand ca. 3 cm. op i en lav gryde eller sauterpande, varm
vandet op til lige under kogepunktet. Lav med en ske 4 – 5 boller
ad gangen, og lad dem koge i vandet ca. 3min. på hver side
Tag dem op med en hulske, og læg dem på et viskestykke
klar til servering med friske bær og creme anglaise
Dagens dessert, Sneæg med Creme anglaise og friske bær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar