I dag står den på lidt til den søde tand, vi fremstiller is på ismaskinen,
men er ikke et most. Kan sagtens fremstilles uden ismaskine, så skal der
bare røres i ismassen hver ½ time i starten af indfrysningen.
Is er jo en herlig dessert eller lidt hygge en varm sommerdag på terrassen.
Som er fremstillet med masser af fløde, sukker og andre gode sager.
Sætter sig måske lidt på sidebenene, men man skal bare ikke spise så
meget og holde lidt igen.
Vi kigger på sagerne.
Ingredienser.:(1 liter is)
200 g fløde
85 g sukker
½ stang vanillie
2 stk æggeblommer
1 blad husblas
350 g skyr
1 ds kondenseret mælk
50 g mørk chokolade
Evt. citronsaft
1 spsk flormelis
Et par dage i forvejen koges dåsen med kondenseret mælk 2½ – 3 timer
og afkøles
Start med at skille vanilje korne ad, skrab vanilje kornene ud på spækbrættet
Kom lidt sukker på, maser nu sukkeret ned i vanillien.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
I en lille gryde koges fløde, sukker og de skilte vanilije korn op
Pisk den varme fløde op i æggeblommerne, ved konstant piskning
Hæld massen tilbage i gryden.
Udblød husblassen i koldt vand ca. 5 – 10 min
Knug husblassen fri for vand
Pisk den i den varme fløde/æggemasse
Sæt gryden på svag varme og rør i konstante 8 taller
Varm massen op (leger) indtil den når 83 grader
Køl den derefter hurtigt af, ved at hælde den op i et koldt ildfast fad.
Den skal være helt kølet ned ellers risikerer, skyr massen at skille.
Pisk skyr og karamelmasse (den kogte kondenseret mælk) sammen
Er karamelmassen blevet for stiv, kom den i en lille gryde ved
moderat varme
Tilsæt lidt mælk og pisk massen lind.
Vend den i den afkølede masse
Smag evt. til med citronsaft og flormelis, den er nu klar til at blive
kørt på ismaskinen
Eller hældes i en bøtte som sættes i fryseren, husk at røre hver ½ time.
Hak chokoladen groft
Tilsæt chokoladen til is- massen
Når isen er kørt på ismaskinen hældes den i plastbøtter og sættes i fryseren.
Så er den klar til anretning.
Dagens tallerken, Skyr-iscreme med karamel og chokolade,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar