Nu bliver det koldt udenfor og gryderetterne bliver igen et hit.
Et godt glas rødvin som tilbehør til en fyldig gryderet med
grøntsager så får man varmen og den godt smag.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
600g oksekød i tern
20g flydende fedtstof
3 stk. løg
250g champignon
160g bacon
Salt og peber
1½ dl. Rødvin
1 ds. Hakkede tomater
4 stilke timian, frisk
3 stk. gulerødder
3 dl. Bouillon, okse
100g tranebær, friske
2 tsk. honning, flydende
4 stk. bagekartofler
1 tsk. salt
Bredbladet/kruspersille til det grønne drys
Start med tranebærrene, vend dem i honning, og lad dem trække
Indtil retten er færdig.
Brun kødet i flydende fedtstof i en gryde, lidt ad gangen
Tag det op, og brun noget mere, til alt er brunet, læg det til side
Hak løgene, rens champignonerne og skær dem i skiver, bacon
skæres i tern
Svits løg, bacon og champignoner i et par min.
Hæld det brunede kød tilbage i gryden
Krydr med salt og peber, tilsæt rødvin, hakkede tomater og bouillon
Tilsæt timiankvistene, og lad det hele simre under låg i 30 min. eller
Til kødet er mørt
Kartoffelsne:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, kog dem møre i en gryde
Med vand i ca. 20 min.
Hæld vandet fra og mos dem groft med en kartoffelmoser eller gaffel.
Kom kartoflerne i en kartoffelpresse eller pres dem
igennem grovmasket si
Så det bliver til kartoffelsne, drys med lidt salt
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå
Lad dem koge med i saucen i ca. 15 min til de er al dente
Rør maizenaen ud i lidt koldt vand og jævn saucen lidt
Lad saucen koge et par minutter efter jævningen
Bland de råsyltede tranebær i saucen, kog op, og smag til
med salt og peber
Skyl og hak persille, drys det over retten ved serveringen.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Skovgryde med kartoffelsne og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar