I dag har jeg lige lyst til, at lave rullepølse, det er jo dejligt med sådan et
stykke hjemmelavet rullepølse på et rundstyk eller franskbrød søndag
morgen.
Denne rullepølse fremstilles efter en lidt anden metode end den
traditionelle, nemlig i ovnen. Det er en meget nem metode til
fremstilling af rullepølse på, men man skal passe på med krydderierne.
Ikke at bruge for meget, der er jo ikke noget der bliver kogt væk, men alt
bliver i pølsen.
Skal rullepølsen i fryseren, så skal der beregnes ca. 50% mere krydderi
da noget af smagen går tabt ved frysning.
køkkenet kalder.
Ingredienser:(1 stk. Rullepølse)
1 – 1,2 kg Flæskeslag (jeg bruger altid en Rullesteg, da den som regel
er lidt mere mager)
Salt (og meget lidt nitritsalt, hvis du har, men kan udelades)
Rullesteg skær snoren op og fjern sveskerne.
Krydderiblanding:
1½ tsk. Peber
½ tsk. Allehånde
½ tsk. Merian
¼ tsk. Nellike
½ tsk. Ingefær
2 tsk. Koriander
2 – 3 tsk. Gelatine, pulver
2 – 3 stk. Skalotteløg
1 god dusk Persille
Jeg ganger krydderiblandingen med 4,
så har jeg til tre stk. rullepølser mere.
Vi starter med at tage flæskeslaget/rullestegen og brede det ud.
Kontrollerer det for fedt (der skal være lidt fedt, for ikke at blive tør).
Se efter om det er nogen lunde lige tykt over det hele, ellers skær så
det bliver lige tyk over det hele.
Hvis du bruger nitritsalt, så drys lidt på begge sider, men kun hvad du
kan ha’ mellem tre finger. Jeg syntes det er ok at bruge det med måde,
kødet får en mere indbydende farve og så længe det må bruges i
industrien og forretningerne, har jeg ingen problemer med det,
men det er jo op til en selv.
Tag en lille bradepande, drys et lag salt i bunden, læg kødet på saltet og
drys salt over flæskeslaget/rullestegen.
Sæt det på køl i 4 timer.
Når det har saltet i 4 timer, skylles alt saltet af og slaget bredes ud på et
spækbræt. Pil og hak løgene, bland alle krydderierne, men ikke gelatinen.
Smør de hakkede løg ud på slaget i et jævnt lag. Fordel krydderierne ud
over hele slaget i et jævnt lag
Hak persillen groft og fordel den over slaget.
Drys nu gelatinen over hele slaget, det giver ikke smag, men gør at pølsen
ikke så let skiller ad når man skærer den. Rul nu pølsen fast sammen,
brug et par kødnåle til at holdeden med når den er rullet og snør derefter
rullepølsen med bomuldsgarn.
Nu lægges rullepølsen i en stegepose, der lukkes for posen, husk at klippe
et lille hul, så dampen kan komme ud, ellers springer posen i ovnen.
Læg rullepølsen i lille bradepande og sæt den i en forvarmet ovn
på 180 gr. (160 gr. varmluft) i ca. 1½ time
Efter 1½ time prøves om rullepølsen er mør, brug en
kødnål, den skal blive i stegeposen.
Nu skal rullepølsen i pres, det ideelle er en rullepølsepresse, men et par
spækbrædder kan bruges. Og rullepølsen skal ligge i pres, meget gerne
på køl til næste dag
Næste dag kommer det spændende, rullepølsen skal pakkes ud og skæres
og vi skal smage på den. Krydderierne kan varieres, alt efter hvad man
bedst kan li’. Jeg bruger altid denne metode når jeg laver rullepølse, det
er nemt men ulempen er, at der er ingen suppe til grønkålsuppe.
Rullepølse lavet i ovn.
Dagens tallerken, Rullepølse på hjemmebagt rugbrød med løgringe, sky,
agurk og tomat, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar