• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Italiensk Grydebrød

20. oktober 2014 by John Frøslev 4 kommentarer

Er i ejer af en støbejernsgryde med låg, som kan tåle at
gå i ovnen eller en stegeso Römertopf, så prøv at lave et
grydebrød, det vil I ikke fortryde.  

Brødet får en sprød skorpe hele vejen rundt og en blød
luftig krumme. Verdens bedste brød, det er så nemt at lave,
men tager et par dage.

Ingredienser:(1 brød)
5 g gær
½ l vand
1 spsk. Olivenolie
1 spsk. Akaciehonning
650 g Tipo 00, Italiensk hvedemel 
1 spsk. Salt, gerne havsalt (det er meget vigtigt med salt i
brød/boller, da det er med til at give smagen).

Smag på dejen, når den er æltet sammen. Kan man fornemme
og smage saltet, så er saltmængden som den skal være,
men kan man ikke smage saltet så skal der mere salt i dejen.

Opløs gæren i vandet og tilsæt honning, olie og rør til
en ensartet konsistens. Bland mel, salt og bage emzymer,
hvis du bruger det og bland det med væden.

Kom dejen i en stor smurt skål med låg, ellers kom film over.
Der skal være meget plads i skålen, da dejen hæver meget.
Nu skal dejen hæve i 12 – 18 timer ved
stuetemperatur.

Nu har dejen hævet i 12 – 18 timer, skrab dejen ud på et
mel drysset bord, fold dejen 3 gange og kom den tilbage i
skålen som lige har fået et drys mel.

Nu skal dejen stå og hæve i 2 timer. Efter 1½ time, sættes gryden
med låg i ovnen og den tændes på 250 gr.
Tag gryden ud og hæld dejen direkte ned i den meget varme
gryde, den skal ikke smøres med noget, da der er olie i dejen. 

Efter en ½ time tages låget af gryden og skru ned for varmen
til 230 gr. og brødet bages færdig i 15 min. Når brødet er bagt
færdig, hældes det ud af gryden og køler af på en bagerist.

Nu  skal brødet køle helt af, ca. 2 timer før der skæres
af brødet. Nu med en knasende sprød skorpe og en luftig,
fugtig krumme.

Dagens brød, Italiensk grydebrød, med koldt smør og ost eller
marmelade/syltetøj så er dagen reddet, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Italiensk Grydebrød

Previous Post: « Forrige indlæg
Next Post: Rullepølse hjemlavet i ovn »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rob Wiegmans

    21. oktober 2014 kl. 7:01

    Skønt brød – og bloggen er da blevet rigtig god nu synes jeg – godt med den alfabetiske oversigt synes jeg – Super arbejde 🙂

    Svar
  2. admin

    21. oktober 2014 kl. 8:59

    Tak for din tilkendegivelse, men der mangler stadig en del, det kommer nok på et tidspunkt. Verdens bedste brød er bare supert.
    kh John

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme