Et lækket stykke ribbensteg med sprød svær, kan jo servers med sovs og
kartofler/grøntsager eller som en sandwich, det er jo altid lækkert.
Tilberedt i Airfryeren er der minimalt med fedt på og i stegen uden
at blive tør og med knasende sprøde flæskesvær.
køkkenet kalder
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
800 – 1000g ribbensteg
6 stk. laurbærblade
6 – 8 hele nelliker
Salt groft
1 – 2 dl. vand
Start med at tage kødet ud af køleskabet ca. 1 time før du skal bruge det
gå sværen efter, skal være skåret igennem ned til kødet, uden at ramme kødet
Varm en pande op med lidt vand på
når vandet koger på panden lægges stegen på med sværen nedad på panden
koger nu i ca. 15 min. tages af panden og lægges på skærebrættet
krydr nu sværen med groft salt, gnid det god ned imellem sværene
sæt laurbærblade ned imellem sværen, fordel over hel stegen
det samme gøres med hele nelliker
Stegen lægges i et ildfast fad, nu skal sværen ligge vandret
gør den ikke det, så krøl lidt stanniol sammen og læg under
eller en skive af kartoffel, så sværen ligger vandret
tilsæt 1-2 dl. Vand til fadet, det skal gå ca. 1 cm. op på stegen i bunden.
Sættes nu i Princessen og steger skal nu have 1½ time på 120gr. af 2 omgange
først 1 time, derefter ½ time, så sættes temperaturen op til 200gr varmluft i 30 min.
hold øje med stegen, at den ikke bliver for mørk. Kernetemperatur 65 – 67gr.
Tages ud af ovnen og hviler utildækket i 15 – 20 min. inden udskæring
skæres ud i pæne skiver
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Ribbensteg med sprød svær, kartoffel og grønt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar