I dag går vi i røgeriet og laver en røget svinemørbrad special.
Mørbraden er jo et rigtigt lækkert stykke kød, mørt og med smagen af
krydderier og røg er smagen helt i top.
Vi skal i gang.
Ingredienser.:
5 – 6 stk mørbrad, pæne
Kødsnor til opbinding Saltlage.: ca 14%
1 fl. Rød tuborg eller gammel carlsberg
5 l vand
430 g farin, mørk
600 g salt
4 tsk allehånde
4 tsk peber, friskkværnet
7 stk kryddernelliker
4 fed hvidløg, knust
et bundt dild
Start med at blande 1 l vand og alle ingredienserne i en gryde og det
gives et opkog.
Lagen afkøles og resten af vandet hældes i
Afpuds mørbraderne omhyggeligt
Bind en snor i toppen på mørbraden
Mørbraderne lægges i saltlagen med krydderierne i ca. 6 timer
Tages op og skylles i lunken vand
Hænges til tørre i køleskab i ca 1 – 2 døgn
Røges over bøgesmuld i halvvarm (40 – 50 gr) røgning i ca. 5 timer
(kan røges på en kuglegrill)
Efter endt røgning ser produktet sådan ud
Hænges til modning i 2 – 3 døgn på køl, så røgen forplanter sig i kødet
Så er det tid til at se på varen.
Og så skal der smages, det er tid til servering.
Dagens tallerken, Røget svinemørbrad med røræg, purløg og
hjemmebagt rugbrød,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar