• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Røget svinemørbrad special

31. marts 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

I dag går vi i røgeriet og laver en røget svinemørbrad special.
Mørbraden er jo et rigtigt lækkert stykke kød, mørt og med smagen af
krydderier og røg er smagen helt i top.
Vi skal i gang.

Ingredienser.:
5 – 6 stk mørbrad, pæne
Kødsnor til opbinding Saltlage.: ca 14%
1 fl. Rød tuborg eller gammel carlsberg
5 l vand
430 g farin, mørk
600 g salt
4 tsk allehånde
4 tsk peber, friskkværnet
7 stk kryddernelliker
4 fed hvidløg, knust
et bundt dild
Start med at blande 1 l vand og alle ingredienserne i en gryde og det
gives et opkog.  
Lagen afkøles og resten af vandet hældes i

Afpuds mørbraderne omhyggeligt  
Bind en snor i toppen på mørbraden  
Mørbraderne lægges i saltlagen med krydderierne i ca. 6 timer

Tages op og skylles i lunken vand

Hænges til tørre i køleskab i ca 1 – 2 døgn

Røges over bøgesmuld i halvvarm (40 – 50 gr) røgning i ca. 5 timer  

(kan røges på en kuglegrill)  
Efter endt røgning ser produktet sådan ud

Hænges til modning i 2 – 3 døgn på køl, så røgen forplanter sig i kødet

Så er det tid til at se på varen.

Og så skal der smages, det er tid til servering.

Dagens tallerken, Røget svinemørbrad med røræg, purløg og
hjemmebagt rugbrød,
Velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Røget svinemørbrad special

Previous Post: « Kylling i hvidt
Next Post: Lasagnette »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme