• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Lasagnette

2. april 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag går vi i det Italienske køkken og laver lasagnette.  
Lasagnette er en pastaret nært beslægtet med lasagne.  
Forskellen består i, at man i lasagne lægger plader mellem kødlagene,
lasagnette indeholder i stedet små pastastykker, eller båndpasta, hvilket
gør den nemmere at lave da man ikke behøver at lægge i lag.
En rigtig dejlig ret med smag af lasagne.
Vi går i gang.  

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
250 g båndpasta, frisk
125 g champignon, i skiver
125 g bacon, i tern
300 g oksekød, hakket, ca 8 – 12% fedt
35 g tomatpure, koncentreret
1 ds tomater, flåede
1 fed hvidløg
1 tsk oregano, tørret
1 tsk paprika, edeluss
salt
peber 
125 g revet ost, mozzarella 45+ 
1½ spsk smør
1½ spsk mel
3 – 4 dl mælk
Start med at sætte en pande over god varme og svits bacon  

Efter et par minutter tilsættes kødet som svitser med 3 – 4 min  

Tag det af panden og svits champignoner  
Tag en gryde og kom bacon/kød og champignoner i gryden  
Tilsæt tomatpure, flåede tomater, hvidløg, oregano og paprika

Lad set simre i gryden ca 20 – 25 min  
Smag til med salt og peber  
Sæt til side
Så skal vi til sovsen, tag en kasserolle og smelt smørret  
Tilsæt mel og pisk/rør det godt igennem  
Tilsæt mælk, lidt ad gangen samtidig med at du pisker  
Hold lidt igen med mælken og pisk sovsen glat inden du
tilsætter mere mælk

Når den ønskede konsistens er opnået, smages til med salt og peber
evt lidt muskat  
Tag nu et ildfast fad eller bradepande som passer i størrelsen.  
Smør bund og sider med lidt olie, fordel båndpastaen i bunden  
Hæld kødsovsen over pastaen

Fordel sovsen over kødsovsen  
Top med revet ost

Sæt ovnen på 200 gr alm. Ovn  
Sættes i ovnen ca 30 – 35 min.
Til lasagnetten er gylden på toppen

Anret med lune flutes til evt. lidt grønt salat  
Så er det tid til servering.  

Dagen tallerken, Lasagnette med lune flute og lidt grønt,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Lasagnette med lune flute

Previous Post: « Røget svinemørbrad special
Next Post: Bearnaise essens »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme