I dag går vi i det Italienske køkken og laver lasagnette.
Lasagnette er en pastaret nært beslægtet med lasagne.
Forskellen består i, at man i lasagne lægger plader mellem kødlagene,
lasagnette indeholder i stedet små pastastykker, eller båndpasta, hvilket
gør den nemmere at lave da man ikke behøver at lægge i lag.
En rigtig dejlig ret med smag af lasagne.
Vi går i gang.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
250 g båndpasta, frisk
125 g champignon, i skiver
125 g bacon, i tern
300 g oksekød, hakket, ca 8 – 12% fedt
35 g tomatpure, koncentreret
1 ds tomater, flåede
1 fed hvidløg
1 tsk oregano, tørret
1 tsk paprika, edeluss
salt
peber
125 g revet ost, mozzarella 45+
1½ spsk smør
1½ spsk mel
3 – 4 dl mælk
Start med at sætte en pande over god varme og svits bacon
Efter et par minutter tilsættes kødet som svitser med 3 – 4 min
Tag det af panden og svits champignoner
Tag en gryde og kom bacon/kød og champignoner i gryden
Tilsæt tomatpure, flåede tomater, hvidløg, oregano og paprika
Lad set simre i gryden ca 20 – 25 min
Smag til med salt og peber
Sæt til side
Så skal vi til sovsen, tag en kasserolle og smelt smørret
Tilsæt mel og pisk/rør det godt igennem
Tilsæt mælk, lidt ad gangen samtidig med at du pisker
Hold lidt igen med mælken og pisk sovsen glat inden du
tilsætter mere mælk
Når den ønskede konsistens er opnået, smages til med salt og peber
evt lidt muskat
Tag nu et ildfast fad eller bradepande som passer i størrelsen.
Smør bund og sider med lidt olie, fordel båndpastaen i bunden
Hæld kødsovsen over pastaen
Fordel sovsen over kødsovsen
Top med revet ost
Sæt ovnen på 200 gr alm. Ovn
Sættes i ovnen ca 30 – 35 min.
Til lasagnetten er gylden på toppen
Anret med lune flutes til evt. lidt grønt salat
Så er det tid til servering.
Dagen tallerken, Lasagnette med lune flute og lidt grønt,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar