En populær udskæring fra grisen er skinken, som kan laves
til mange forskellige retter. Dog skal man passe på, at ikke give
den for lang tid i gryden eller ovnen, så vil den meget hurtigt
blive tør.
En yndet metode er at ryge den i stykker på ca. 1 kg og derefter
koge eller glaser den i ovnen.
Vi går i køkkenet
Ingredienser.:(2 pers)
Ca. 1 kg Røget landskinke (4 – 5 pers)
4 stk. laurbærblade
6 – 8 stk. peberkorn
Lidt salt
Palmekål.:
300 g hakket palmekål
2 dl. Piskefløde
2½ dl. Mælk
1 dl. Kogevand fra skinken
25 g smør
3 spsk. Mel
2 spsk. Sukker
Lidt salt
Brunede kartofler..
1 Gl. kartofler, små
6 – 8 spsk. Sukker
15 g smør
Lidt vand
Sæt en stor gryde over varmen, med vand til at koge skinken i
Tilsæt laurbærblade, peberkorn og salt
Kog op, når vandet koger lægges skinken i
Koger nu i ca. 45 min, til en centrums temperatur på 75 gr er opnået
Lad landskinken ligge i kogevandet, til den skal skæres for
Stuvet palmekål.:
Tag en gryde og hæld piskefløde, mælk og kogevand i
Sæt den over varmen og kog op
Rør imens en smørbolle, af smør og mel
Når mælk/fløde koger tilsættes hakket palmekål
Koger op og jævnes med smørbollen
Tilsæt sukker og lidt salt
Smag til med sukker og salt
Brunede kartofler.:
Varm en pande op hvor der et tilsat et tyndt lag sukker
Når sukkeret begynder at smelte, tilsættes en god klat smør
Skyld kartoflerne i koldt vant, kom dem på panden
Vend godt rundt og tilsæt ½ dl. Vand
Koger nu til en ensartet gylden farve er opnået.
Det et tid til servering.
Dagens tallerken, Røget landskinke med stuvet palmekål og brunede
kartofler, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar