En lækker ret fra Sverige, med en utrolig intens smag af vildt.
Den består af renskav, som kan være svært at få i Danmark.
Renskav er rensdyr skiveskåret fra frossent rensdyrkød og stegt på en
pande. Men alt andet vildtkød vil også kunne bruges
En mager ret med meget vildtsmag
Så vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
240 g Renskav eller vildtkød
150 g blandede svampe
1 stk. løg
5 stk. enebær
2½ – 3 dl. Fløde/mælk
2 – 3 spsk. smør
2 tsk. Soy sauce
Salt og peber
2 – 3 store kartofler til bagning
Start med at tænde ovnen på 200 gr
Skyld kartoflerne i koldt vand og tør dem godt
Skær et kryds i kartoflen
Pak den ind i stanniol og læg dem i ovnen
Bag kartoflerne i ca. 1 time
Varm en pande op til god varme
Tilsæt smør og brun kødet godt
Tag kødet fra panden
Tilsæt løg, der er hakket, svampe og enebær som lige har fået et
tryk med kniven
Svits det et kort øjeblik
Tilsæt fløde/mælk, kog i 5 min
Smag til med salt, peber og soy sauce
Vend kødet i saucen og kog ind i 5 min.
Jævn evt. saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand.
Serveres med bagt kartoffel (gerne King Edvard) og en grøn salat
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Renskavgryde med bagt kartoffel og grøn salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Lonnie
Wouw hvor lækkert. Det blev vores nytårsmeny 2020.
Måske kan man supplere med et par skiver bacon . Det vil ikke skade
john
Hej Lonnie,
Dejligt at du syntes om Renskavgryden, og som du skriver et par skiver bacon vil ikke skade.
og det har du helt ret i, bacon er god til mange ting. Tusinde tak for dit indlæg
mange hilsner
John