I dag tilbereder vi rødtungefilé. Rødtungen er en meget lille fladfisk,
som er et fornemt medlem af rødspættefamilien. Når det kommer til
den gastronomiske del, så er rødtungen specielt kendt for dens sødlige
smag i kødet.
Selvom den mest fanges i vinterperioden, så topper spisekvaliteten
omkring oktober og november måned. Den kan både koges, dampes
samt grilles, hvorefter smagen stadig er i top.
Det er en virkelig populær spise her i Danmark, som dog ikke er det eneste
sted, med en stor tilhængerskare til den lille sag. I Belgien er den nemlig
også kendt som en super velsmagende delikatesse.
Vi må i gang.
Ingredienser.:(2 pers)
400 g rødtungefileter
9 – 12 stk store rejer, rå
2 – 3 dl Noilly Prat eller hvidvin
salt
peber
olie
1 potte frisk dild
1 stk porre
2 stk gulerødder
4 stk kartofler, små
Blomkålspuré
½ stk blomkål
lidt smør
1 dl mælk
salt
peber
Valnøddesauce.
125 g valnødder eller mandler/hasselnødder
½ fed hvidløg, presset
1 – 1½ skive tørt daggammelt brød
1½ dl mælk
25 g parmesan, revet
3 – 4 spsk olivenolie
salt
peber
start med at lave en blomkålspuré af ½ blomkål skåret ud i små stykker
svitses nogle minutter i en gryde med lidt smør, uden at tage farve
tilsæt 1 dl mælk i gryde og blomkålen koges meget mør under
låg ca. 15 – 20 min.
gi’ det er tur med stavblenderen, der må godt være lidt store stykker i,
så det bliver lidt rustik, smag til med salt og peber, når det skal serveres,
varmes den op og piskes med en klat smør
kog kartoflerne i lidt let saltet vand
rødtungefileterne skylles, aftørres og pensles med lidt olie,
drysses med salt og peber
rulles sammen om 2 – 3 rejer og en frisk krydderurt
lægges i et smurt ildfast fad
Noilly Prat eller hvidvin hældes ved og sættes i ovnen 10 – 15 min
ved 220 gr
varm en pande op med lidt olie
tag porren og skær den ud i 6 – 7 cm stykker
skræl gulerødderne, behold dem i fuld størrelse
læg porre og gulerødder på panden og svits dem lidt, må gerne tage lidt
farve, tilsæt et par dl vand, læg låg på panden og damp porre og
gulerødder møre 12 – 15 min
pil kartoflerne så de er klar til servering
valnøddesauce(kold)
kom brødet i blenderen, sammen med valnødder
tilsæt mælk, presset hvidløg og parmesanost
tilsæt 3 – 4 spsk oliven olie, salt og peber
kør til en cremet konsistens
Så er det tid til at serverer.
Dages tallerken, Rødtungefilé, gulerod, porre, kartofler med valnøddesauce
og blomkålspuré, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar