Kartoffelplanten er en 25 – 100 cm høj urt, der er almindeligt dyrket for
sine store, stivelsesholdige rodknolde. Kartoflen hører til blandt verdens
mest dyrkede afgrøder. De overjordiske dele af planten er giftige, og det
gælder i et vist omfang også knolde, som har ligget i jordoverfladen, så de
er blevet grønne.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers)
400 g kartofler
2 spsk. Olivenolie/olie
2 spsk. Smør
Salt og friskkværnet peber
Vask kartoflerne grundigt eller skræl dem
Skær dem i mindre tern ca. 1x1x1 cm
Kom kartoffelternene op i en skål med koldt vand
Lad kartoffelternene stå i ca. 15 min, for at fjerne stivelsen
Rør rundt i skålen og hæld vandet ud
Læg kartoflerne til tørring på et rent viskestykke
Dup kartoflerne helt tørrer med lidt køkkenrulle/viskestykke
Varm en pande op med olivenolie og smør på
Når det er smeltet hældes kartoflerne på panden
Steger nu i ca. 20 min ved middel varme
Til de er gyldne og møre
Ryst dem nogle gange undervejs
Krydr med salt og peber
Klar til servering.
Dagens tilbehør, Franske råstegte kartofler med et drys persille,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar