Nu er det lige årstiden, for disse vidunderlige rød/grønne
stilke der vælter op af jorden.
Rabarber er en fantastisk grøntsag, som der kan laves mange
dejlige retter af.
Rabarber stammer fra det østlige Middelhavsområde og
Lilleasien. Den kendes første gang fra Kina i
det 28. århundrede f. Kr..
Oprindeligt blev rabarberens rod anvendt som lægemiddel
i blandt andet Kina.
Nu om stunder anvendes den imidlertid i madlavning.
Vi skal i gang.
Ingredienser.:(10 – 12 stk)
Tærtedej/mørdej.:
300 g mel
150 g sukker
150 g smør
1stk. æg
Rabarberkompot.:
350 – 400 g rabarber
1 stk appelsin, øko skal og saft
150 g sukker
¼ dl cointreau
Marcipanfyld.:
150 g marcipan
30 g smør
1 tsk. Vanilje sukker
75 g sukker
2 stk. æg
Råcreme.:
2 stk æggeblommer, past.
50 g sukker
1 tsk. Vanilje sukker
1,2 dl piskefløde
Start med at skære top og bund af rabarberne
Skær dem fint ud i små stykker
Kom dem i en skål med vand og skyld dem godt
Kom rabarberne i en gryde
Tilsæt appelsin skal og saft, sukker og lidt cointreau
Sæt det over varmen og lad det simre i 15 – 20 min
til rabarberne er møre
Rør i dem en gang imellem
Træk dem fra varmen og lad dem afkøle til senere
Bland ingredienserne til mørdejen og rør det godt
sammen med hænderne
Det skal være en glat og fin dej
Rul dejen ud til en størrelse lidt større end formen
Smør en tærteform med smør
Når dejen er rullet ud, lægges den forsigtigt over tærteformen
Det gøres nemmest ved at rulle dejen op på kagerullen
Løft dejen op og rul den forsigtig ud over formen
Tryk dejen forsigtigt ned i kanten og rillerne af formen,
skær overskydende dej af
Lav nu fyldet
Marcipanfyld.:
Riv marcipanen groft i en skål
Tilsæt sukker, æg, appelsin saft og rør det sammen
Tilsæt vanilje sukker og blødt smør
Rør det sammen og kom det ovenpå mørdejen
Bag i 30 – 35 min ved 180 gr
Tag tærten ud af oven og lad den køle lidt af
Kom rabarberkompotten ovenpå tærten.
Råcreme.:
Pisk æggeblommerne stive med sukker og vanilje sukker
Pisk fløden til flødeskum
Rør æggeblommerne sammen med flødeskummet og
server den til tærten
Så er der klar til servering.
Dagens tallerken,
Rabarbertærte med råcreme, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar