Rabarbertærte er en tærte med rabarberfyld. Populært i Storbritannien, hvor rabarber
er blevet dyrket siden 1600-tallet, og bladstilkene er blevet spist siden 1700-tallet.
Udover rabarber i tern, indeholder den næsten altid en stor mængde sukker for at
balancere plantens intense syrlighed.
Frangipane består af en mandelmasse, som man smører ud på mørdejsbunden,
og ovenpå mandelcremen placerer man så bær/frugter i pæne mønstre.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (1 stk. tærte)
Mørdejsbund:
190g hvedemel
50g flormelis
½ tsk. bagepulver
75g smør, koldt
1 stk. æggehvide
1 – 2 tsk. koldt vand
Rabarberstilke
Kokossukker
Bland hvedemel, bagepulver og flormelis i en skål,
kom det hele i foodprocessoren
(det er det nemmeste, hvis man har sådan en, kan også laves i hånden)
skær smørret i mindre stykker og tilsæt det til foodprocessoren lidt ad
gangen, mens den kører eller smuldre det mellem fingrene.
saml dejen med æggehviden og lidt koldt vand. Form en kugle, som du
lægger i en plastpose og i køleskab i mindst 30 min.
Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset underlag, pas på at dejen ikke klæber
fast, ved at flytte på den hele tiden.
Rul dejen op på kagerullen og rul den
ud over tærteformen, tryk dejen god fast i alle fordybningerne i formen
lad nu dejen hvile i min. 15 min. før du skærer kanten ren for dej.
tilsæt derefter fyldet frangipane.
Ingredienser Frangipane:
80g smør, blødt50g rørsukker
1 spsk. fløde
2 stk. æggeblommer
90g mandler, blendet til mel
80g hvid chokolade, hakket
100g rabarber, finthakket
Start med at, piske smør, rørsukker og 1 spsk. fløde
indtil blandingen er let og luftig
tilsæt 2 stk. æggeblommer og pisk lidt mere, ca. 2 min.
tilsæt mandelmel og 80g hakket hvid chokolade, rør det
godt sammen. Tilsæt 100g finthakket rabarber og fordel
det i massen, er nu klar til at komme på tærtebunden.
Skær rabarberstilkene i diamantforme til mønstret på toppen
skal helt være nogenlunde lige store
start på midten af tærten og sæt 6 stk. som en blomst og arbejd
dig ud ad til du når kanten.
drys med et fint lag kokossukker og bag tærten ved 180gr. alm. ovn
i 25 – 30 min.
Dagens rabarbertærte med frangipane og evt. flødeskum/cremefraiche
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar