Rabarber er en slægt af kraftige stauder af skedeknæfamilien med ca. 40 arter,
som er udbredt i Kina, Tibet og Centralasien. Har kort jordstængel og stor,
blade med en tyk, sprød bladstilk samt små, grønligt-hvide til røde blomster
der sidder i en rigt grenet top på en høj stængel, bruges både i det salte
og søde køkken
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 4 små glas)
10 stilke rabarber
4½ dl. vand
1½ dl. Æblecidereddike
150g rørsukker
3 spsk. kokossukker
3 spsk. hvidt sukker
1 stang vanilje
6 stk. stjerneanis
Start med at gøre rabarberne grundigt rene og skær dem i stykker
på ca. 1,5 cm. lange
kog vand, æblecidereddike og sukker op i en gryde,
tilsæt vaniljekorn og den tomme stang, tilsæt stjerneanis
kog til sukkeret er smeltet, tilsæt rabarberne og kog i 5 min.
kom rabarberstykkerne i atamonskyllede glas og hæld lagen
over rabarberne, sæt låg på og lad det trække i minimum 3 dage
før det tage i brug, og helst i køleskab, der kan tilsættes en halv
teskefuld atamon til sukkerlagen, for at forlænge holdbarheden.
klar til servering.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar