Poussiner også kaldet forårskyllinger, omtales også som gourme
kylling. Fordi de oprindeligt er fra det første hold æg i foråret.
Den er meget kødfuld og saftig med en yderst fin & delikat smag.
Confetti coleslaw er lige så amerikansk som baseball, og med dette
farvespil står den til en medaljeplads, som ungerne også gider at spise.
køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 – 3 pers.)
2 stk. poussiner a’ ca. 500g
6 skiver bacon
25g smør
1 dusk persille
1 dl. Hvidvin
Vildtsauce:
30g bacon i tern
1 stk. æble, lille i små tern
½ stk. rødløg, finthakket
1 stk. laurbærblad
2 dl. Kalvefond, kraftig
½ dl. Piskefløde
1 spsk. Smør
1 spsk. Mel
½ spsk. Ribsgele
½ spsk. Æbleeddike
1 tsk. blåskimmelost
Salt, peber og lidt kulør.
Start med at klargøre poussinerne, skyl dem godt
Krydr med salt og peber indvendig
Kom et par stilke persille i hver poussin
I et ildfast lægges et par skiver bacon
Placer poussinerne ovenpå og dæk med bacon
Krydr med peber udvendig
Steges i ovnen i ca. 50 – 60 min. ved 200 gr.
De sidste 10 min. under grill
Tages ud af ovnen, og hviler i ca. 10 – 15 min.
Vildtsauce:
Smelt smørret i en lille tykbundet kasserolle
Svits bacon, løg og æble
Tilsæt kalvefond og laurbær
Lad det stå og småsimre i 30 min under låg
Sigt vildtfonden over i en skål, og gør kasserollen ren
Smelt en spiseskefuld smør, lad det bruse af
Tilsæt en spiseskefuld mel, pisk det godt sammen
Tilsæt vildfonden lidt ad gangen, samtidigt med at der piskes
Tilsæt piskefløde
Pisk ribsgele og æbleeddike i, småsimrer i ca. 5 min.
Tilsæt kulør til en passende farve
Smag til med salt, peber evt. mere æbleeddike
Klar til servering.
Confetti coleslaw:
200g kinakål eller savoykål, i fine strimler
75g rødkål eller rød spidskål, I fine strimler
½ stk. rød peberfrugt i tynde strimler
100g majskerner
¼ tsk. sennepspulver
¼ tsk. hvid peber
¼ tsk. sellerisalt
½ spsk. Sukker
Kryddereddike, f. eks. estragoneddike efter smag
1 dl. A38
¾ dl. Kvark
Bland det hele sammen og server salaten afkølet.
Klar til servering.
Dagens tallerken. Poussiner med vildtsauce og confetti coleslaw,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar