Nu her efter jul og nytår og med et utal af slankekure, som er svært at
forholde sig til. Her er et bud på en slankere start på 2016 og så til-lige-med
meget velsmagende. Porre kendes allerede ca. 2.100 f.kr., hvor den
sumeriske hersker, Urnammu, lod planten dyrke i byen Urs haver.
Også ægypterne kendte til planten, og den har formentlig været en del af
den mad, som arbejderne fik, mens de byggede pyramiderne. Porrerne
indeholder c-vitamin, k-vitamin og folinsyre. Desuden har planten et højt
indhold af kalium, calcium, magnesium, jern og mangan.
Det lyder jo meget sundt alt sammen, så vi går til den.
Ingredienser.: (2 pers)
3 stk. porrer
1 pk. Bacon, ca. 125 g
1 liter kogende vand
1 stk. grønsags bouillonterning
2 stk. æg
1 dl. Mælk
1 håndfuld skinketern
Salt, peber og evt. revet muskatnød
15 g mandler, hakket groft
20 g parmesan, revet
20 – 30 g smør i små tern
Cherrytomater
1 bundt persille
Start med at rense porrerne for sand og jord
Skær dem i stykker på ca 8 cm.
Sæt vandet over varmen og kog op
Tilsæt bouillonterning og porrestykkerne
Kog porrerne i ca. 7- 8 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af ca. 10 – 12 min i en sigte, eller på et fad,
hæld væden fra.
Svøb baconstrimler om hver stykke porrer
Læg dem i et ildfast fad, side om side
Pisk æggene og mælk sammen
Tilsæt peber og meget lidt salt, (baconet er salt)
Hæld æggemassen over porrerne
Drys skinketern over porrerne
Fordel de hakkede mandler over skinketern
Fordel den revet ost over mandlerne
Kom nogle små smørklatter over osten
Bag i ovnen i ca. 25 min på 200 gr
Efter bagningen fordeles halve cherrytomater og hakket persille over retten.
Serveres med et lille flute til.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Porrer i baconsvøb med tomater og flutes,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar