Pomelo er en citrusfrugt, normalt svagt grøn til gul, når den er moden
Pomelo kaldes også pompelmus eller Shaddoch efter en engelsk søkaptajn,
kaptajn Shaddock der introducerede den i Caribien det 17. århundrede fra
det Indonesiske øhav.
Frugten er 10 – 30 cm i diameter, med sødt kød og tyk svampede skal og
kan veje op til 10 kg. Er man til det lidt bitre i en grapefrugt, vil pomelo
falde i din smag, bitre, sød med en pikant smag.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2 store glas)
1 stk. pomelo
2 stk. appelsiner
2½ dl. Saft (appelsin, hyldeblomst)
6 dl. Vand
1 stk. vanilje stang
6 – 800 g sukker
3 tsk. citronsyre
Start med at skylle frugten godt
Skær pomeloen i kvarte og skræl den,
Få så meget af det hvide af som muligt
Skær stykkerne ud i tynde skiver
Skræl appelsinerne og skær dem ud i grove stykker
Bland pomelo, appelsin og saft med vand i en skål
Tildæk skålen og lad det trække i mindst 12 timer, gerne til næste dag
Hæld det hele over i en gryde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, masser dem med lidt sukker
Tilsæt den tomme vaniljestang til gryden sammen med vaniljekornene
Kog frugten med vanilje i ca. 1 time under låg ved svag varme
Tag vaniljestangen op, og blend frugtmassen
Hæld den blendet frugt masse tilbage i gryden
Rør sukker og citronsyre i og kog yderlige ca. 1 time under låg
ved svag varme
Fjern låget de sidste 30 min af kogetiden
Lav marmelade prøven, hæld lidt marmelade på en kold tallerken
Træk en finger igennem, løber det ikke sammen, er marmeladen færdig
Ellers skal det koge lidt længere
Tilsæt evt. lidt atamon og hæld marmeladen på atamonskoldede glas
Klar til brug.
Dagens marmelade, Pomelo-appelsinmarmelade med vanilje,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar