Calzone er en indbagt pizza, der vandt indpas i løbet af 1980’erne.
Dens fyld er typisk salami/skinke, mozzarella, ricotta og parmesan/pecorino
Til tider ses det at pizzaen frituresteges
Den stammer oprindeligt fra området omkring Napoli.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 – 4 pers.)
12g gær
3 dl. Vand
1 tsk. salt
1 spsk. Olivenolie
100g durumhvede
300g hvedemel
¼ dl. Olivenolie
250g tomater, solmodne
10 stk. basilikumblade
200g champignon i skiver
200g mozzarella, frisk
200g skinke, i tern eller strimler
Start med at røre gæren ud i vandet
Tilsæt salt, olie og durumhvede, og lad det hvile i 15 min.
rør hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
Så den er smidig og elastisk
Kom dejen tilbage i skålen, og vend den i olivenolie
Lad den hæve tildækket i køleskabet til næste dag
Sæt ovnen på 250gr.
Halver tomaterne, og fjern kernerne med en ske
Hak tomaterne groft og bland med hakket basilikum,
Mozzarella skåret/revet i tern og skinke i tern eller strimler
Svits champignoner i skiver på en varm pande
Tilsæt de hakkede tomater med basilikum og skinke strimler
Del dejen i fire, tril til kugler og rul ud til to runde pizzaer
de andre to kugler, møres med lidt olie pakkes ind i film og fryses
i en frysepose, bruges til en anden gang hvor der står Pizza på menüen
Fordel fyldet på den ene halvdel af dejen, tilsæt mozzarella til fyldet
Og fold den anden halvdel hen over, smør kanten med lidt vand
Klem kanten godt sammen, og bag pizzaerne i ca. 12 min.
Til de er gyldne og gennembagte, server straks med en gulerodssalat
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Pizza Calzone med gulerods salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar