Pitabrød er et rundt fladbrød af hvede/grahamsmel med gær.
Pita er det græske ord for flad. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt
i det tyrkiske køkken og eller i middelhavsregionen.
Brødet har traditionelt været brugt til at dyppe i hummus og lignende
sovse, samt til at servere madretter som falafel og kebab i. Pitabrød
bliver bagt i en meget varm ovn, indtil de blæser sig op.
Når pitabrødet bliver taget ud af ovnen, falder det sammen igen, mens
det på indersiden er delt. Dermed kan man åbne en lomme i brødet, hvor
der kan lægges salat, kød, tomat, ost, skinke og lignende, kun fantasien
sætter grænser.
Vi går i bageriet, og BAG
Ingredienser:(ca. 10 stk.)
25 g gær
3 dl. Vand, lunken
1 lille spsk. Honning
1 spsk. Olie
1 tsk. salt
75 g Grahamsmel
325 – 350 g Hvedemel
Start med at plukke gæren i småstykker
Tilsæt lunken vand, rør til gæren er opløst
Tilsæt honning, olie, salt og Grahamsmel
Dejen røres godt, og hvedemelet blandes i lidt efter lidt
Dejen æltes blank og smidig
Hæver lunt og tildækket i ca. 45 min
Æltes godt igen og deles i 9 – 10 stykker
Der formes til boller
En smurt bageplade varmes i ovnen nogle min. 250 gr.
Der lægges tre boller som er rullet ud til tykke pandekager
Ca. 15 cm. I diameter, bages midt i ovnen ca. 5 – 7 min. ved 250 gr.
Til bollerne har hævet og blevet lette, luftige og svagt gyldne.
Fortsæt med resten af bollerne på samme måde
Pitabrød er fine at fryse, varmes op på ca. 175 gr i 7 – 8 min.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Pitabrød med pulled pork og coleslaw,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar