Det er koldt, regn/slud og rusk derude, så er der ikke noget bedrer end
en stor skudefuld varm grød med en smørklat, det ligger godt i maven
og velbefindende kommer helt i top.
Perlebyg er en let poleret byg, med en del af skaldelene bevaret, så den
indeholder et højt indhold af fibre. Den produceres af maltbygsorter.
Perlebyg spises i Asien som et alternativ til ris. En spændende grød
hentet fra Arla’s arkiv og en lidt anderledes form for mælkemad.
Vi skal i gang, køkkenet kalder:
Ingredienser: (4 pers.)
250g perlebyg, polerede bygkerner
2 dl. vand
1 liter mælk
3 stk. pærer, skrællet og i tern
50g dadler, tørrede og skåret i strimler
3/4 tsk. salt, groft
2 dl. cremefraiche 18%
1 tsk. maizena, majsstivelse
Ferskenpuré:
4 stk. halve fersken, fra dåse
1 spsk. citronsaft, friskpresset
1 tsk. sukker
Pynt:
Citronskal, fintrevet
Friske citronmelisseblade
Sæt en tykbundet gryde over god varme
Tilsæt vand og bring det i kog
tilsæt perlebyg og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min.
tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog
lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min.
rør af og til
skræl pærerne og skær dem i tern, dadlerne i stimler
tag låget af gryden og tilsæt pærer, dadler og salt
kog grøden ved kraftig varme og omrøring i ca. 2 min.
bland cremefraiche og maizena
Rør blandingen i grøden
varm grøden igennem og smag til
Ferskenpuré:
blend ferskner, citronsaft og sukker
Fersken fra dåse, men ikke noget saft
server fersenpurè til den varme perle byggrød
Pynt med fintrevet citronskal og friske citronmelisseblade (hvis ud har).
det er klar til servering.
Dagens tallerken, Perle byggrød med pærer, dadler og ferskenpuré,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar