![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0741k-56-10-741.jpg)
Pebernødder er en gammel slags småkage der i dag er bedst kendt som
juletraditionens småkager som, brunkager, honningkager og pebernødder.
Disse er blandt de af nutidens danske madvarer som kan spores længst
tilbage i tiden. Peberkager/pebernødder kan i hvert fald dateres til
slutningen af 1400-tallet.
Køkkenet kalder.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0728k-56-10-728.jpg)
Ingredienser: (ca. 80 stk.)
150g hvedemel
¼ tsk. peber, stødt
¼ tsk. nelliker, stødt
¼ tsk. kanel, stødt
1 knsp. Hjortetaksalt
25g flydende fedtstof
20g Perfect Fit, eller andet bage sødemiddel
½ stk. æg
45g sukker
Start med at blande hvedemel, krydderier, perfect fit og hjortetaksalt
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0730k-56-10-730.jpg)
Tilsæt flydende fedtstof
Pisk det halve æg, (både hvide og blomme) og sukker sammen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0731k-56-10-731.jpg)
Til det er lyst og skummende
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0732k-56-10-732.jpg)
Saml melblandingen med æggeblandingen og ælt det godt sammen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0733k-56-10-733.jpg)
Læg dejen i køleskab i ca. 15 min.
Del dejen i mindre stykker, og tril dem til fingertykke stænger
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0735k-56-10-735.jpg)
Skær stængerne i stykker a’ ca. 1 cm. og tril dem til kugler
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0736k-56-10-736.jpg)
Bag pebernødderne ved 200gr. i ca. 10 min. på næst øverste ovnrille
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0739k-56-10-739.jpg)
Til de er lysebrune, afkøl dem på en bagerist
Det er tid til smagsprøver.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/11/DSC_0743k-56-10-743.jpg)
Dagens småkage, Pebernødder Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar