Pebernødder er en gammel slags småkage der i dag er bedst kendt som
juletraditionens småkager som, brunkager, honningkager og pebernødder.
Disse er blandt de af nutidens danske madvarer som kan spores længst
tilbage i tiden. Peberkager/pebernødder kan i hvert fald dateres til
slutningen af 1400-tallet.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (ca. 80 stk.)
150g hvedemel
¼ tsk. peber, stødt
¼ tsk. nelliker, stødt
¼ tsk. kanel, stødt
1 knsp. Hjortetaksalt
25g flydende fedtstof
20g Perfect Fit, eller andet bage sødemiddel
½ stk. æg
45g sukker
Start med at blande hvedemel, krydderier, perfect fit og hjortetaksalt
Tilsæt flydende fedtstof
Pisk det halve æg, (både hvide og blomme) og sukker sammen
Til det er lyst og skummende
Saml melblandingen med æggeblandingen og ælt det godt sammen
Læg dejen i køleskab i ca. 15 min.
Del dejen i mindre stykker, og tril dem til fingertykke stænger
Skær stængerne i stykker a’ ca. 1 cm. og tril dem til kugler
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade
Bag pebernødderne ved 200gr. i ca. 10 min. på næst øverste ovnrille
Til de er lysebrune, afkøl dem på en bagerist
Det er tid til smagsprøver.
Dagens småkage, Pebernødder Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar