Paprikagryde er en god gammeldaws middagsret fra en svunden tid,
kan sidestilles med mørbradgryden, men hvad enten det hedder paprika
eller mørbradgryde, så er det en herlig middagsret til at sætte på bordet.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
200g bacon i tern
200g cocktailpølser
2 stk. løg
1 stk. svinemørbrad ca. 550g
2 – 3 spsk. edelsüss paprika
1 stk. peberfrugt, rød
250g champignons
2 spsk. hvedemel
2 spsk. ketchup
2½ dl. fløde
2 spsk. olivenolie
2 dl. mælk
salt og peber
Start med at afpudse mørbraden og skær den i store tern
Løgene skrælles og hakkes
peberfrugten renses for kerner og skæres i tern
champignon renses og skæres i skiver (brug æggedeleren)
I en stor gryde ristes bacontern sprøde og gyldne
Når baconet næsten er færdigt, tilsættes cocktail pølserne
som steger med et par minutter, skal lige have lidt stegeskorpe
Tag det hel op af gryden og læg det på fedtsugende papir, stil til side
Brun løget i den resterende afsmeltet fedt fra baconet
er der ikke fedt nok, tilsættes lidt olie
Når løgene er klare, tilsættes mørbrad stykkerne, brunes godt
Tilsæt paprika i gryden og rør godt rundt
Tilsæt herefter peberfrugt og champignons, sauteres et par min
drys hvedemel i gryden og rør godt rundt
Kom hakkede tomater, ketchup, fløde og mælk i gryden
bring gryden i kog, lad retten simre i ca. 20 min.
så den tykner let og tilsæt de stegte bacontern og pølser
(gem evt. lidt bacontern til pynt)
Smag til med salt og peber, server med kogte ris, eller kartoffelmos
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Paprikagryde med mørbrad, bacon og cocktailpølser,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar